Historiska ting

En fotografisk guldgruva!

Jag får en del mejl med frågor om historiska platser och händelser. Ibland kan jag svara, ibland inte! Men det gör det inte desto mindre kul, eftersom det ger mig chansen att grotta ner mig i det jag gillar allra mest – ja just, historia!

Jag har rätt mycket hjälp av mina böcker, mitt minne, vänner och kollegor, och såklart internet!

Eftersom internet inte visade sig vara ”bara en fluga” på 90-talet, så finns det oundvikligen galet mycket material att hämta där.
Och jag tänkte faktiskt dela med mig av en av mina favoritsajter inom ämnet historia: lindebilder.se

Några av er har kanske sett den förr, men på denna sida finns bokstavligen en uppsjö med historiska bilder!
Bilderna är många gånger unika och mestadels tagna från 1800-tal och framåt. Inte så konstigt kanske eftersom kameran uppfanns under just 1800-talet, men ändå!

Det kan vara lite trixigt att navigera på sidan eftersom den är gammal, men ett tips är att gå in på startsidan, och längst ner kan man välja ”kategori”. Sen är det bara att gå loss på denna dolda bildskatt!
För oss som är från Bergslagen är det extra kul, då många av bilderna är från trakterna där omkring!

 

Bild på samma byggnad tagen av mig nån gång i vintras!
Exempel på en av alla coola bilder: Klackbergsgruvan i Norberg Bildkälla

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Så, nu har ni ett spännande tidsfördriv framför er. Enjoy!

 

 

Until next time!

Kommentera