Foto,  Okategoriserade

Drömklänningen som försvann

Här om kvällen tittade vi på The Two Towers (en del av den iallafall eftersom vi tittar igenom extended-versionerna av LotR, och det tar ju sin lilla tid…) och jag fick lite huvudbry i scenen där Aragorn drömmer att han är i Rivendell tillsammans med Arwen.
Detta eftersom hon har en klänning på sig som jag tycker är väldigt vacker.

Och tro’t eller ej, men för många år sedan ägde jag faktiskt en nästan precis likadan klänning!
Jag spenderade nämligen hela sista året på gymnasiet med att sy denna klänning för hand, för att ha på mig till studentbalen.
Den blev faktiskt riktigt bra om jag får säga det själv, och jag fick rätt mycket komplimanger för plagget.

Tyvärr fick klänningen inte hänga med så mycket längre än så, eftersom jag några veckor senare upptäckte att den blivit stulen! Den hängde på vindsförrådet till lägenheten jag bodde i då, och när jag skulle flytta så märkte jag att någon hade klippt upp stängslet till mitt förråd och tagit bara klänningen, men ingenting annat…
Jag menar, den var ju knappast värd nånting (mer än affektionsvärdet för mig), och den var ju sydd enbart utefter mina mått, så personen som tog den måste ju varit totalt hjärndöd. Ja, jag blir fortfarande sur när jag tänker på det, efter 8 år!!
Jag la ju ändå ner ganska många timmar på att få den precis som jag ville, och så kommer något fräckt fanskap och tar den av mig!
Jaja världen och livet är orättvist, osv…

Hur som helst så fick tittandet på filmen mig att kläcka idén om att göra en ny klänning! Den är ju trots allt ganska simpel i utförandet, men jag gillar det eftersom det ger mer utrymme för customization (bra ord på svenska??).
Det är väl en sån klänning som man kanske inte har på sig till vardags, men ändå. Det är roligt att ha, och ännu roligare när man gjort det själv! Dessutom är tyget, chiffong, väldigt bra eftersom det är svalt och följsamt.
Perfekt till årets Medeltidsvecka med andra ord…
Ett lite lagom projekt till våren och sommaren tänker jag, när flytten är klar och det kanske blir lite mer ledig tid över.

gif

Klänningen som Arwen bär i drömscenen

 

Min replika! Dock valde jag en grå/silver-variant.

Babyface-jag på studentbal. Ännu lyckligt ovetandes om livets alla faror och under…

 

 

 

Until next time!

 

 

4 kommentarer

 • iza

  Men åh, folk. Sådana där muppidioter alltså. >.> Förstår ilskan över det faktiskt, men klart man kan göra en ny, och den vart ju riktigt fin, den tidigare! Så, det är ju rum att utveckla den nu med när man kanske som sagt, lärt sig mer och kan customization lite som du sa (hittar inte heller ordet på svenska) xD 😀

  • Emma

   Men eller hur.. Trött blir man. ?
   Men ja, jag får väl se det positiva i att jag kanske till och med kan göra en finare klänning denna gång! ^^

 • Matilda

  Vilken vacker klänning!
  Vilket konstigt inbrott! Jag undrar om tjuven använt klänningen själv (eller sålt vidare den). Trist att förlora den efter så många timmars arbete.

Kommentera