Naturligt

Det gyllene ljuset med min nya beast

Jag säger som Edward Blom: ”Nu är årstiden här då man varken svettas eller fryser.” Underbart!

Och ännu mera underbart är att jag fick min nya kamera i måndags.
Efter långt spekulerande och bollande med kunniga personer så fick det bli en Nikon D810 istället för D850 som jag tänkt från början. Jag tvivlar inte på att D850 är en grym kamera, kanske den bästa på marknaden nu. Men specifikationerna blev mer åt videoproffs-hållet, och eftersom jag nästan aldrig (läs aldrig) gör video, så fick det bli den gamla arbetshästen D810 istället!
Och jag måste säga att jag är suuupernöjd än så länge! Igår fick jag mitt nya objektiv, ett Tamron 24-70 som släpptes i somras, och det är typ minst lika imponerande som kamerahuset.
Självklart blev jag dock förkyld igår, och det var först nu ikväll som jag kände att jag hade ork att ta ut min nya bäbis på en provrunda, och så här blev det:

 

Vändan gick till åsarna vid gamla Uppsala, ett mycket fint och skiftande landskap!

 

 

 

Vackra kvällsljus!
Och underbart med den krispiga höstluften på ingång! Speciellt om man som jag, svettas som en klimakteriedam…

 

Trots min förkyld-kondis orkade jag ta mig upp till utsiktsplatsen vid Tunåsen.

Hade på mig min finaste kanintröja dagen i ära.

Sen kom jag på den briljanta idén att smaka på rönnbär…

…och kom på typ samma sekund att rönnbär smakar förjävligt!

 

Skaplig skillnad mot mina gamla objektiv!

En vacker solnedgång hann jag med att fota innan halsont tvingade hem mig.

 

 

 

 

Ja vad ska man säga..?
Efter 1-2 timmars fotande så är jag redan hooked på både kamera och objektiv! Jag tror att vi kommer att bli riktigt bra vänner, kameran och jag. Och jag ser definitivt fram emot att testköra den mer framöver. Typ imorgon till exempel!

Har även insett att jag ska göra nånting åt temat på bloggen när jag har tid över. Bilderna ser inte alls lika skarpa och fina ut i de färdiga inläggen som de gör när jag skriver inläggen. Man måste trycka på bilderna för att få fram skärpan, och det ska man inte behöva göra jöh!
I-landsproblem månne?

 

Until next time!

4 kommentarer

  • iza

    Hösten: när man får gosa i sig tjocka tröjor och ta härliga höstbilder på sig själv i världens alla färger. ÅH. Så bra.
    Vilka fina och härliga bilder. Diggar kanintröjan! 😀 Tycker det är skitsvårt att hitta bra stickade mysiga tröjor 🙁
    Det är alltid så kul att ge sig ut på premiärtur med ny kamera !:D

Kommentera