Okategoriserade

Det är dags att sticka!

Pyssel och att skapa med händerna har alltid varit ett måste i mitt liv. Utöver historia så var nog faktiskt slöjd mitt favoritämne i skolan, och då framförallt syslöjd!
Jag är en sån som kan försjunka totalt i skapandet och märker knappt att det finns en värld runt omkring mig under tiden. En gång satt jag till exempel och tecknade på ett porträtt fyra timmar i sträck! Jag hade inte ens bytt sittställning under tiden, utan var bara totalt inne i tecknandet. Nu försöker jag dock att faktiskt ta korta pauser och sträcka lite på mig av hänsyn till ryggen, men ändå!

Att alltid sitta och pilla med nånting är också en sak som definierar min person (antagligen beror det på nån diagnos av nåt slag, jag vet inte..?). Jag kan liksom inte koncentrera mig riktigt om jag inte håller i nånting eller gör nånting med händerna under tiden. När jag t.ex. läser en bok eller en text så sitter jag alltid och river mig i läppen, och när jag lyssnar på nånting/någon så börjar jag automatiskt att pilla med naglarna, tårna eller håret.
Nån som känner igen sig, eller är jag en skummis?

Iallafall så finns det väl knappast något bättre sätt att stilla mitt pill- och skapandebehov än att sticka!

Jag var faktiskt rätt grym på att sticka för 10 år sen, så vad kan gå fel liksom?
I högstadiet stickade jag till exempel Lovikkavantar, som jag dock tyvärr inte har kvar.

Cat approves!
Sally är dock inte så road av garn som man tycker att en katt borde vara. Hon tycker mycket bättre om att jaga sugrör och plastpåsar!

Eftersom mina stick-skills legat i dvala ett tag så tänkte jag att jag ska börja med nåt relativt enkelt. Som denna sjal…

…och så här långt har jag kommit! En av sakerna jag gillar med att sticka är att man ser sin progress ganska snabbt. Riktiga proffs kan nog sticka färdigt en tröja på en dag typ!

Ett annat plus är ju alla härliga garner som finns! Till sjalen använder jag ett alpacka-garn som bara är mjukt!
Min höst i år kommer definitivt innehålla många kvällar med té, stickning och Lazy Masquerade på youtube!

 

När sjalen är klar ska jag leta efter mönster till yllestrumpor åt katten.
Fortsättning följer…

 

Until next time!

 

 

Kommentera