Historiska ting

Cruising Krusenberg

Hejhopp! Veckans inlägg blev visst lite senare än planerat av olika anledningar, men mest på grund av en superintensiv pluggperiod just nu (hejdå nästan samtliga helger ett bra tag framöver)!
Hur som helst har jag och Micke varit i väg för att fira vår 3-årsdag på herrgården Krusenberg mellan Knivsta och Uppsala. I grevens tid dessutom, eftersom Uppsala kommun precis fick lite smäll på fingrarna för att spridningen av Covid ökat här. Vi får väl se om det hjälper eller om de flesta fortsätter att bete sig ungefär som vanligt…

Så ja, jag vill gärna rekommendera Krusenbergs Herrgård, men kanske inte just nu då, även om de mig veterligen håller öppet.


Vi slapp undan regn för det mesta, även om vädret var lite grådassigt i allmänhet.
Mäktiga ekar hör herrgårdslivet till!
Vi fick nöjet att bo i Tessinska flygeln, uppkallad efter arkitekten som ritade bland annat Drottningholms slott och Stockholms slott!
Och titta!! Fasaner utanför fönstret! Okej, fasaner är knappast jätteovanliga i Sverige, framförallt inte i sådana här miljöer.

Nu väntar lite Halloween-marsipan och artikelskrivande för min del.
Min artikel handlar för övrigt om synen på kunskap och pseudovetenskaplig arkeologi, och i och med det jag har läst några böcker av pseudovetenskapliga författare. Jag måste nog berätta mer om det i ett eget inlägg någon gång, men under tiden kan ni ju roa er med att googla på Erich von Däniken och fnissa lite!


Until next time!

4 kommentarer

Kommentera