Historiska ting,  Okategoriserade

Bokrea! Och varför visste jag inte detta??

Jag är som bekant inget fan av att läsa böcker egentligen.
Men idag gjorde jag något som jag aldrig tidigare har gjort: Jag besökte en bokrea och fyndade inte mindre än FYRA böcker!
Akademibokhandeln har tydligen en bokrea varje år (som av nån outgrundlig anledning var totalt okänd för mig fram till idag när själva rean startade) där de rear ut böcker i alla genrer och tjocklekar!
Och med rea så menas inte 25% eller ”köp 3 för 2”, utan typ ”sjukt billigt snudd på gratis”.
Det var som att flyta fram på moln och bara insupa alla prydliga bokstaplar, knuffa undan en och annan kund som stod mitt i gången och läste, plocka åt sig titel efter titel, småle åt prislappen, och sväva vidare till kassan.

Jag tycker om att ha faktaböcker hemma om ämnen som intresserar mig. De få gånger jag faktiskt tar mig tid att läsa så är det nästan alltid facklitteratur, eller något som jag har praktisk användning av.
De böcker som jag fick äran att cykla hem med idag var dessa:

”Innekatten” av Susanna Rosén. 
Om allt går som planerat blir jag nämligen kattägare på prov i helgen!  Vad passar då bättre än en uppslagsbok med  skötselråd och vackra bilder på kissemjauer?

”Arkeologiska upptäckter i Sverige” av Anna Lihammer
Jag älskar arkeologi, men denna bok ska jag faktiskt ge till min pojkvän som också älskar historia och allt vad historia innebär!

”Mytomspunna platser” av Sarah Bartlett
Denna bok handlar om allt från hemsökta gravplatser i Thailand, till UFOn och Stonehenge. Passar mig som handen i handsken med andra ord!

”Upplev Sveriges historia” av Dick Harrison
Denna bok har jag tänkt köpa rätt länge, och den har en riktigt fin layout! Dessutom är Dick Harrison en av mina förebilder som historiker.
(Det finns inget bättre än att höra Dick prata om Krrristian Tyrrrann på sammanbiten skånska!)

Jag betalade 436 kronor för hela kalaset! Har ingen koll på originalpriserna, men jag skulle gissa på att dessa böcker tillsammans kostat runt tusenlappen i vanliga fall…

(Obs! Detta är inget sponsrat inlägg eller liknande, jag ville bara uttrycka min hype över bokrean.)

Läs mitt tidigare inlägg med boktips här!

Until next time!

6 kommentarer

 • John

  Intressanta böcker du köpte. Arkeologiska upptäckter i Sverige ska jag se om jag hittar, den verkar vara väldig intressant, kanske ger mig idéer vad jag ska fota. 🙂

 • Matilda

  Nämen, då har du lärt dig något nytt! Den årliga bokrean är ju Bokrean med stort B. I säkert de flesta bokaffärer. Börjar alltid i slutet av februari. Förr om åren brukade folk köa vid midnatt när rean började, men numera går det visst att förboka online. Hoppas du är nöjd med dina kap 🙂
  Hade Dick Harrison på en historiekurs för många år sedan, onekligen en upplevelse 🙂

  • Emma

   Hahah ja, jag hade några kollegor som hängde på låset när rean startade… ^^ Ooh häftigt! man får väl bege sig till Lund någon gång och hoppas att han är där! 😀

Kommentera