Okategoriserade

En plan

Hej vänner!

Fasen, det har nästan gått två hela månader sedan mitt senaste inlägg… Har såklart inte glömt bort bloggen helt (om än lite, haha). Blogg-inspirationen kommer och går och det är jag säker på att många av er också upplever. Men jag är aldrig riktigt redo att ”sluta” blogga. Den har funnits med i ett antal år nu och jag är säker på att både jag och bloggen har mer att ge, men formen kommer antagligen att bli lite annorlunda framöver…
Jag har nämligen funderat på att bygga en liten hemsida som enbart är tillägnad mitt fotograferande. Istället för bloggen med text + bilder så ska detta istället vara hundra procent bilder i olika kategorier och format. Bloggen kommer givetvis finnas kvar, men mer som ett arkiv är tanken.
Den nya sidan kommer alltså att bli som ett digitalt galleri där jag laddar upp mina bilder så att man kan titta på dem tema-vis eller kanske kronologiskt (är fortfarande i fundera-stadiet här ^^) och gärna med någon form av kommentarsfunktion.
Så varför denna idé här och nu..? De senaste månaderna har jag känt att jag vill trappa ned på sociala medier i allmänhet, vilket även inkluderar bloggen på sätt och vis. Jag har inaktiverat min instagram på obestämd tid eftersom jag helt enkelt kände att det tog för mycket av min tid. Tid som jag kan spendera i den ”verkliga” världen så att säga. Under dessa månader har jag inte saknat det alls om jag ska vara ärlig, och även om jag inte har jättemånga följare så kände jag ändå ofta den där pressen att jag måste skapa kontent för att göra folk glada. Så känner jag inte längre, vilket är väldigt skönt!
Men. Fotandet är ju något som alltid kommer att finnas med mig och det är en grej som jag absolut aldrig vill sluta med, även om det går på sparlåga ibland… Så jag tänker att detta digitala galleri blir en bra kompromiss. Det är ju fortfarande en typ av media, men det blir mer enkelriktat och avskalat – jag laddar upp bilder när jag har bilder att ladda upp och folk kan alltid komma in och titta på dem när det passar dem. På så sätt ”missar” man inget, och jag behöver inte stressa med att redigera bilder och skriva stories till dem medan jag fortfarande kommer ihåg sammanhanget, haha!

Så, detta är alltså planen så långt! Därmed inte sagt att jag aldrig någonsin kommer ta upp bloggandet igen, men just nu känns det här som en bra grej att gå vidare med.
Fortsättning följer!

Avslutningsvis kommer här en bild på en av hämplingarna vi hade nöjet att observera utanför vårt sovrumsfönster under ett par veckor i början av sommaren.
Jag döpte honom till Herman Hämpling, men han och hans fru verkade inte tycka att platsen var optimal för häckning utan drog vidare.

3 kommentarer

Kommentera