Foto,  Naturligt

Tillbaka till Dalkarlskärret

Igår bar det av en sväng till Dalkarlskärret. Har inte varit där sedan i höstas, så jag tänkte att det kunde vara skoj att åka ut och ta en titt på försommar-fågellivet – and it didn’t disappoint!

Det första som hördes när man öppnade bildörren var skränandet från tusentals skrattmåsar och hundratals fiskmåsar och grågäss!
Ett stort antal tofsvipor fanns även på plats och gjorde sig hörda.
Kakafonin av måsar hindrade inte mamma gås från att powernap-ruva i sitt bo.
Tre (starar) i rad!
Ett snatterand-par kom simmande, lite inkognito så där.
Likaså gråhakedoppingen, som gärna håller till vid Dalkarlskärret så här års.
Paus på bryggan för storskrakehonan.
Årets första ladusvala. Nu är sommaren här!!!
Gick en vända i skogen och fick syn på en nötskrika, ”skogens polis”.
Ungefär här började det dock regna, så jag gick tillbaka till bilen och väntade på att det skulle sluta eftersom himlen var blå typ överallt utom runt kärret…
Men först en bild på denna sötnos!
Så kom solen tillbaka!
Två enkelbeckasiner swischade förbi, snabba som attan!
Grönbenan tar ett språng…
…och går på jakt efter insekter i vattenbrynet.
Kråkan ville inte vara sämre: ”Jag är också en vadare, watch me!”

Det blev några nya kryss och en allmänt supertrevlig utflykt, bortsett från regnet! Nu är jag uppe i 63 kryssade arter sedan jag började i februari. Kanske hinner jag komma upp i 100 innan året är slut..? Men neeej det är ingen tävling juuh! Eller jo jag tävlar väl mot mig själv, fast på så sätt att jag snöar in mig och ger mig inte förrän jag identifierat alla okända arter jag fångat på bild eller ljudupptagning. Hittade för övrigt en sjukt bra app till detta som med hjälp av AI ger sannolikhetsförslag för de fågelarter man spelar in. Thank god for modern technology! Nästa steg blir att införskaffa en liten mikrofon som jag kan koppla till mobilen så att det blir lättare att rikta upptagningen, för som det är nu tar den ju upp allt och det kan bli ganska rörigt om det är många som sjunger/spelar samtidigt… oh well, typiskt I-landsproblem, haha!
Har ni några I-landsproblem för tillfället? ^^

Förresten!!

I förrgår fick jag veta att min bild ”Ståtlig hatt” är en av finalisterna i Fotosidans tävling för årets Mästarbild 2022! Helt galet, vilken ära! Så om ni råkar ha ett konto hos Fotosidan skulle jag vara enormt tacksam om ni ville rösta på min bild här!

Ståtlig hatt, tagen på hemlig svamport hösten 2021.

Önskar er alla en fin vecka! <3

16 kommentarer

Kommentera