Historiska ting

The Bear and the Maiden fair

Som utlovat (till mig själv) så har jag tillbringat hela morgonen och förmiddagen ute i det vackra vädret! Jag hade ju planerat att göra en liten fotoshoot med min nya medeltids-maiden-klänning denna helg, och idag var som klippt och skuret för detta!
Så jag bestämde mig för att cykla ut till Hågadalen och Kung Björns hög. Hågadalen är ett fantastiskt vackert och naturskönt område ett par kilometer från centrala Uppsala. Här finns dessutom en av Skandinaviens bäst bevarade bronsåldersgravar – Kung Björns hög, eller Hågahögen som den också kallas.
Själva högen i sig är inte så storslagen, men landskapet runt omkring är riktigt häftigt! Hela dalen har nämligen varit botten på Mälaren en gång i tiden, vilket är påtagligt än idag. Överallt finns stora stenblock och klipphällar kvar som legat under vatten för bara ett par tusen år sedan.
Det blev en hel hög med bilder, men jag tänkte iallafall lägga upp ett litet urval här!

Efter den långa cykelturen var det skönt att slappna av på ett solvarmt klippblock!

Spanar efter Kung Björn!

Inte lika storslagen som Kungshögarna i Gamla Uppsala enligt min åsikt. Men definitivt ett av många historiska landmärken i Uppsala!

Svårt att föreställa sig att hela dalen har varit en del av Mälaren! Kanske ligger några långbåtar någonstans och väntar på att bli upptäckta..?

Den fantastiskt storslagna eken som står som en vakt alldeles intill gravhögen. (Lägg märke till min spexade maiden-hoj till höger!)

 

 

Until next time!

5 kommentarer

 • John

  Helt underbart vackra foton! 🙂 Har du fotat själv med fjärrutlösare? De två första är ju så bra, både du med din pose som bakgrunden är ju kanon! 🙂 Det enda felet med alla dina foton är att de är tagna med Nikon 😀 Hade det varit Canon så hade du fått betyget 11 utav 10 stjärnor 😛

 • izapalm

  Klänningen. Åh, medeltida kläder är så fint! En vacker dag ska jag antingen sy eller köpa en vit underklänning för att göra en photoshoot med den, tidigt på morgonen i skogen vid en liten fors kanske. Underbart härligt!

  Och det spelar väl ingen roll om det är med Nikon, eller Canon 😉 Sålänge man vet vad man gör har märket ingen skillnad 😀

  • Emma

   Åh det tycker jag du ska, medeltidskläder är fantastiska! 😀
   och håller med, både Canon och Nikon är bra på sitt eget sätt ^^

Kommentera