Naturligt

Att fånga magi och skönhet

Idag var enligt mig vinterns vackraste dag hittills, åtminstone här i Uppsala. Nyfallen snö, solsken och mellan 5-10 minusgrader. Magi med andra ord!
Jag promenerade säkert över en mil sammanlagt och fotade lite (många) vinterbilder. Det var som att naturen gjort ett ansiktslyft och kände för att posa med all sin skönhet på en gång! Dessutom gav solen riktigt mycket värme idag, vilket man verkligen inte är bortskämd med så här års…
Eftersom jag hatar att frysa så klädde jag på mig lite för mycket kläder med både underställ och raggsockor. Tänkte ju inte på att man blir rätt svettig av att pulsa fram i snön som en isbjörn i flera timmar. I gassande sol! Till slut satte jag mig för att vila och käka en näve snö. Uppfriskande!
(Nej man får inte mask i magen av att äta snö. Fattar verkligen inte varför den här myten lever kvar!? The biggest lie ever told, tillsammans med ljugföräldrar som sa att de inte ser något om man tänder taklampan i bilen medans de kör… ) Så därför:
Mer snökakor åt folket!

Stötte även på ett gäng med viking-reenactors i gamla Uppsala, inget ovanligt i de trakterna faktiskt, men jag tycker alltid det är imponerande att se deras kläder och utrustning!

Vikingagatan i Uppsala låg mysigt inbäddad i ett snötäcke. Mystisk magi!

Vetet håller sig kvar på åkern

Vissa växter liknar bomullsplantor med sina snökronor

Lyckades även gräva fram och bygga upp några av stenstoderna som fallit omkull och/eller frusit fast

Stigen efter mina fotspår i snön tycktes oändlig!

Harspår och skidspår i dimman. Området är rena drömmen för både harar och skidåkare.

En plats i solen. Utsikten medan jag tog en liten paus och njöt av tillvaron var riktigt vacker!
Såna här dagar är verkligen perfekta för att bara andas och leva i nuet.

Until next time!

6 kommentarer

Kommentera