Foto,  Historiska ting,  Naturligt

And winter came…

Tjoflöjt!

Vilken fantastisk dag det har varit idag! Inte bara vädermässigt, utan bara allmänt bra liksom. Till skillnad mot för typ en månad sedan, då alla dagar kändes likadana – tunga och mörka.
Nej, nu är ljuset här, och det känns. Och syns!

Väderprognosen spådde grått och molnigt idag, men icke! Det var länge sedan solen kändes så stark som idag, och man kunde liksom ta på krispigheten i luften. Dessutom är hela Uppsala täckt av rimfrost, lite dimma, och det ligger ett täcke med pudersnö på marken. Som ett perfekt drömland helt enkelt!

Eftersom vädret var så underbart så bestämde vi att utflykt med korvgrillning vore perfekt. Dock insåg vi ganska snabbt att engångsgrillhelvetet inte tänkte ta fyr… så vi fick se oss besegrade och äta kall korv istället. Vilket ändå var ganska okej!

Utflykten bar till Funbo utanför Uppsala. Jag har en speciell relation till denna plats eftersom min farfar hade en sommarstuga här för många år sen. Som barn sprang vi runt och lekte på ängarna och ropade på kossorna.

Rimfrost är bland det finaste en vinter kan ha tycker jag! Träden ser ut som små moln nästan.

Och så kan man krypa in under och skaka ner en massa snö över sig själv.

Och göra hardcore snöänglar!

Vidvinkeln fick andas lite vinter den med!

Glitter överallt!

 

Nu säger tyvärr väderleksrapporten att det ska bli plusgrader i veckan, och i så fall lär väl snön vara ett minne blott inom kort…
Det är iallafall trevligt att kunna titta tillbaka på bilderna då och veta att vi fick åtminstone några dagar med riktig vinter! Mer kan man väl inte begära nuförtiden, eller?

En annan lite skojig grej är att jag äntligen hittat ett nytt tema till bloggen! Det kommer bli mycket snyggare layout, större bilder och bättre mobilanpassning. Så fort jag har köpt det ska jag bara hitta en ledig dag till att fixa, eftersom sånt tar typ en hel dag för mig…

 

Until next time!

 

6 kommentarer

Kommentera