Jag hör nog till den där lilla skaran människor som inte tror på vårens ankomst förrän man får riktiga fysiska bevis!
Det vill säga tussilago, flyttfåglar, krokusar, videung, etc.
Självklart ankommer våren lite olika beroende på var i landet man bor, men en sak har jag lärt mig: Mars är inte en vårmånad! Åtminstone inte första halvan av månaden. Och oftast inte andra halvan heller…
Jag vet många som började prata om vår redan i februari och det är ju fullständigt orimligt! I Sverige blir det aldrig vår i februari, oavsett vad termometern visar. Kanske om 50-100 år kommer våren att anlända så tidigt, men inte nu.
(Sen är jag möjligtvis lite gammaldags av mig…)
Dessutom fyller jag år i början av april (oftast kring påsk) och på många sätt har det blivit en mätpunkt för mig om att våren är framme.

Men idag var en sån dag då våren definitivt kändes i luften, så jag får nog ge efter lite helt enkelt!

Vintern drar sin (troligtvis) sista suck här i Uppsala…

Tistelskogen står dock kvar, helt obekymrad om årstidernas svängningar

Videung! Om inte detta är ett vårtecken så vet jag inte vad som är det.

Detta träd och dess omgivning är lite spännande. Här brukar viking-reenactors hålla olika typer av blot! Snart dags för vårblot kan jag tänka mig?

Om ett par veckor är det också dags att sava lite björk. En vårsyssla som hängt med sedan barnsben!

Har ni upptäckt några vårtecken där ni bor?

Until next time!

Loading Likes...