Jomän, det har blivit dags att avslöja den byggnad som enligt mitt tycke är Sveriges absolut läskigaste! (och då har jag ändå besökt otaliga ruiner och märkliga platser…)

Jag var ju som bekant i Norberg under helgen, och då passade jag på att ta en sväng förbi gamla lasarettet som ligger där.
Lasarettet har stått övergivet i snart 70 år, vilket också är väldigt tydligt när man kommer dit! I Sverige brukar vi ju annars vara rätt duktiga på att riva gamla byggnader, om de inte är k-märkta eller fyller nån annan typ av funktion. Men gamla lasarettet i Norberg har fått stå kvar av någon anledning…
Trots att jag var där i dagsljus, och har varit där massvis med gånger under min barndom, så kunde jag inte hjälpa att känna mig sjukt illa till mods när jag gick runt. Det är ju trots allt ett gammalt sjukhus som var i bruk i nästan 100 år, och man kan ju bara föreställa sig hur många som har dött i och omkring denna byggnad…

Till och med håll-dina-ungar-borta-härifrån-skylten är gammal och läskig!

 


Ja men den här stigen ser väl trevlig och inbjudande ut?


Om man är lagd åt det hållet så kan man ta sig in i sjukhuset utan problem. Dock skippade jag det eftersom jag inte tror att det är lagligt, samt skaderisken.
Men mest för att jag inte vill råka springa på ett bergsman-spöke som dog spritdöden nån gång för länge sedan…


Till och med ingången är läskig!


Precis när jag rundat hörnet på denna stora byggnad och bilen är långt utom synhåll så händer ju såklart det som bara händer på film:
Ett rådjur brakar fram och skrämmer bokstavligen skiten ur mig!
Oftast är ju rådjur mer rädda för människor, men denna gång var det garanterat tvärt om

Skogen äter snart upp detta gamla sjukhus, vilket inte gör saken mindre läskig liksom.

“Hej, vi tänkte anlägga en allé med skitläskiga döda träd, vart vill ni ha den nånstans?”
“Jo men där bredvid det gamla skitläskiga sjukhuset blir ju perfekt.”
“Okej toppen, vill ni att vi håller efter gräsmattan och så också så att folk enkelt kan ta sig till sjukhuset?”
“Nej för Guds skull! Se till så att sly och ogräs växer utav bara fan, och strö gärna runt lite gamla arbetsredskap och skrot så att folk skadar sig ordentligt. Tänk Amazonas med en touch av Tjernobyl när ni jobbar!”
“U got it.”

 

Så här såg tydligen sjukhuset ut under första halvan av 1900-talet. Tänk vad tidens tand har varit elak!

 

 

Until next time!

 

Loading Likes...