Idag blir det ett litet avbrott i min historieserie om svenska hjältar och legender, för att istället fokusera på ett väldigt intressant ämne: Slumpen.
“Hur är slumpen intressant?” kanske ni tänker då. Och visst, jag förstod inte riktigt heller poängen med den här videon till en början, men på många sätt kan jag känna igen tankesättet när jag funderar lite.
Det hela går ut på att världen är kaotisk och random, men mitt i allt detta så finns det övernaturlig kraft – slumpen och tillfälligheten, som ordnar upp i kaoset och låter oss känna igen mönster i historien och i vår egen vardag.

Ta ett exempel som nog de allra flesta har varit med om någon gång: Att man tänker på en person man inte hört av på evigheter, och typ dagen efter, eller kanske samma dag så får man ett samtal eller meddelande från personen! Är det bara en händelse som vilken annan som helst? Eller är det universums sätt att säga att kontakten mellan dig och den här personen behöver återupprättas?

I paranormala kretsar brukar man tolka såna här händelser som “tecken”, alltså att en högre makt såg till att det hände. Vissa påstår sig till och med själva kunna framkalla slumpartade händelser genom tankekraft.
Videon nedan tar upp flera exempel där slumpen verkar ha tagit över och styrt upp kända händelser så att de hamnar i struktur och relation till varandra.

Jag är själv en trogen anhängare av slumpen och jag råkar ganska ofta ut (tycker jag själv) för slump och tillfälligheter. Sen om det är en “magisk kraft” i universum som styr allt detta, eller om det är just en del av det vi kallar livet och tiden vet jag inte. Men det är definitivt en intressant teori enligt mig!

Vad tror ni?

 

 

Until next time!

Loading Likes...