Idag har jag varit ganska seg eftersom det blev en ganska sen kväll igår… Jag och Jonas firade min födelsedag i förskott med en fyrarätters middag på restaurang Aaltos. Jag måste säga att det var bland det godaste jag ätit på väldigt länge! Så har ni vägarna förbi Uppsala och gillar elegant 70-tals funkis – gå dit!
Efter middagen blev det pubrunda i äkta studentanda innan vi slutligen vinglade hem på cyklarna medan vill höll en konversation på fylledanska. Bästa kvällen på länge!

Kände dock att jag behövde göra nånting vettigt idag, så jag cyklade iväg i det fantastiska vädret för att sava lite björk! Om man gillar sånt så är det bästa tiden nu (åtminstone i Mellansverige).
Egentligen gillar jag inte att tappa björksav så värst eftersom det skadar träden. Plus att det tar ganska lång tid… Men det är en sån där vårsyssla som har hängt med jämt, typ som att lägga undan vinterjackan och ta fram solbrillorna!
Dessutom är det ju rätt nyttigt då det innehåller en massa mineraler och vitaminer från träden och marken.

 

Så här kan det se ut när man tappar björksav! Om ni vill göra detta själva, så kom ihåg att täppa igen hålet med en pinne efteråt så att inte trädet står och “läcker”. De kan faktiskt dö av det!

Passade såklart på att resa lite stenar! Det här stället gissar jag har varit en gammal husgrund eftersom det ligger fullt med stenar utspridda på en liten yta…

Små gulliga videkissar!

Ett glas grumlig björksav? Yes please!

Until next time!

 

Loading Likes...